Servis dan baiki Aircond kereta Toyota estima Aeras Ustaz Azhar Big Boh

Servis dan baiki Aircond kereta Toyota estima Aeras Ustaz Azhar Big Boh

 

Alhamdulillah selesai masalah aircond kurang sejuk,Selesai Masalah Power sliding door dan nak Cat baru pulok.Kakah bowoh x sedak doh ni ustaz,

Kuk kak, Kuk kak dah bunyi.nok beki lalu dok? hor ejas selalulah.

 

 

 

Macam pelanggan lain,ada masalah lain kita check sekali sementara tunggu siap servis aircond kereta.Jimat masa anda

Ok bereh dah aircond kereta ustaz,terima kasih sebab ustaz singgah servis sini ye.lepas ni servis cuci Air Filter macam Abg Dang kabo,jangan tunggu angin blower slow baru nak servis. parok kekgi.


Estima aeras power door problem,anda boleh DIY kalau nak jimat kalau masalah sama dgn kereta estima UAI. Cekidout


SIAPA LAGI YANG NAK KAMI BANTU MASALAH AIRCOND KERETA DI KUALA TERENGGANU NI MACAM BIG BOH USTAZ AZHAR

  • Paip radiator,thermostat ni karak dekoh doh kalau nok wi comey kite servis sekali
  • power window jeng kalu nok repair skali kite tolong
  • Alarm, remote control atau parts elektronik lain kita tolong settel kang
  • Kami tolong ganti Tinted baru kalau cerah dah macam akuarium ikan
  • ABS menyala,check enjin menyala,Nak tuning ECU
  • Wiring,kabel atau masalah electrical kereta yang lain

Atau anda ada masalah

  • Setahun 2 butir kompressor jeng
  • Dah baiki, flushing doh aircond dok sejuk pulok
  • Baru lepas baiki aircond kereta tapi dok sejuk pulok

Ni antara masalah hok ramai mari.

Kereta anda bila last cuci air filter? tolong peringat je.

ok bereh.

 

NAK LAGI TIPS,BANTUAN

LIKE dan FOLLOW kami

*Jazakallah,terima kasih kepada STEP AUTO SPAREPART BUKIT PAYUNG yang payung/sponser alat ganti semua kereta ustaz.Semoga dimurahkan rezeki dan urusan.

 

#msautoaircondservice

#kualaterengganu

#chendering

#baikiaircondkeretachenderingkualaterengganu

Lepas siap baiki aircond kereta Proton Pesona,Kami check CD player problem

Lepas siap baiki aircond kereta Proton Pesona,Kami check CD player problem

SAKIT DOH PERUT TAHAN KE NOK SUKA.. KALAU SUKE KANG SAJA KENA TAPOR DI KASTEMER..
 
Ruting harian doh macam biasa,lepas servis aircond kereta,sejuk ok doh rasa sampai tulang, pelanggan kabo mintak tolong chek radio dok bunyi..
 
Ari tu molek, mula2 kadang bunyi kadang dok bunyi.. lening senyap terus doh..
 
Lepas cabut player single DIN tu bowok masuk nak letok daktah meja, mari bunyi pelik.. Kita syok doh mari bunyi pelik gini..
 
Kabo doh ke tuan dia kene tinggal dulu,siap beki kita hellow semula mari ambik.. Eh cer check dulu takut sikek je yer kata..Padang dohlah main nok derah siap belaka..
 
Slow2 kita buka sebab depan tuan.. kene beraluh kene cermat sebab napok tuan macam bekeng..
 
Toh,jadi celeng radio abang..
 
Ni x dok orang lain doh ni, anok ambe hok kecek kalu gini.. X pe abg tinggal dulu ambik kediang.. siap baiki kita telipung abang..
 
Tahan nak suka jer takut marah di abang..
 
.
.
 
Banyok kes dah jadi gini..Hok dok leh baiki, punoh ada short di Main IC, regulator ic.. kene radio cap ayam kita x layan sebab payah barang..
 
Nak nasihat je kalau pitis syiling + anak kecik susuk molek duit syiling tu, biasa anak2 main sumbat ikut lubang cd, ye cari je ikut mana lubang..
 
Hok anak sendiri pun pendrive di radio hilang,jupe pun bila buka servis aircond anak ambe tohok ikut lubang angin aircond..
 
Biasalah dang ada anak kecik gok.. banyak bendalah kalau kita orang tua dok jaga kena korban..
 
#msautoaircond
#aircondservice
#tuningecu
#chendering
#kualaterengganu