Ingat Nok Baiki Aircond Lori treler sakit rupanya sakit sikit je

Ingat Nok Baiki Aircond Lori treler sakit rupanya sakit sikit je

Anggaran 40tan,nampak macam tak cukup angin tayar.. sapa kerja lori mungkin boleh agak.

Lak,ingat aircond lori adk dok sejuk.

 

Lori ni dari kuantan nak ke kelantan kalau dok silap tiba2 enjin merajuk depan kedai..

 

Makan cukup doh,minum cukup dah. Check2 rupanya kena tipu dengan jarum meter minyak.. Hah boleh pek doh hari ni drebar trailer tu kata..

Lepas isi minyak hidup sekejap merajuk balik.. Nak bleed fuel diesel ambe x tahu mana ni,lori ni baru drive x pernah kene kes abis minyak..

 

Dakpe lah tinggal urusan kejap biar kita bantu adik.. saya tolong bleeding.

Macam hilux,triton, kereta diesel lain gok, kalau minyak habis kene bleed buang angin dalam sistem injector dulu..mana mau hidup kalau start teruh.Ada bubble

Alhamdulillah beres hidup balik dengan cemerlang.. Adik kene alih cepat ni lori duk daktah line jalan,nak lama2 bahaya jugok orang drive laju sini..

Doh berapa RM semua?

Eh dok payahlah dik, abang belanja.

Eh jangan gitu, malu saya..

Malu apa bossku,saya kerja baiki aircond je, kalau aircond adik rosak saya cas lah, sikit je pun.. Moga orang lain pulok permudah urusan saya lepas ni..

Doh terima kasih banyak kalau gitu..

 

Boleh jugak se story hari ni.. kenangan 2019,semoga Adik drebar lori tadi selamat dalam perjalanan..

“Ambe memang minat lori trelar sebenornya.. kecik kecik dulu memang banyok mainan lori.Pah besor rasa darak lagi..Bahang gambo lah petang tadi”

 

 

#msautoaircondservice
#kualaterengganu
#chendering
#baikiaircondkeretakualaterengganu

Masalah aircond kereta Honda BRV Baru -Live Rec facebook

Cegah sebelum parah.Walaupun masih baru tapi owner x berpuas hati kerena kereta tidak dapat aksesori penuh walaupun kereta full specs.

Tiada lampu gearbox console dan aircond filter cabin.
Risiko dan kos aircond rosak cooling coil sangat tinggi jika air filter cabin tidak dipasang.

Kalau ada saudara,saing 2 nak beli check betul2 nanti bawa ke pihak yang sepatutnya tetap kena bayar.So owner singgah ke kedai kami untuk selesaikan masalah berikut.

 

 

Lihat minit ke 4:40

 

Lama dok buat live fb..Ni Abg Jang nak share sikit sapa yg nak beli kereta baru.

Kereta ni bau kedai memang kuat lagi. Declare Full specs tapi dok full spec.. kalau ada saing 2 nak beli check betul2, bila nak claim x leh, kene bayar

 

 

 

Lepas baiki aircond kereta Toyota Camry dok sejuk,kita sambung projek tertangguh

Lepas baiki aircond kereta Toyota Camry dok sejuk,kita sambung projek tertangguh

REPAIR DUCATI STREET FIGHTER ENGINE WON’T START..

You need a time for people trust..

 

Orang dah bagi harapan bantulah lesai masaloh dia.. kalau skuter kita panda jugok sikek-sikek..

Macam baiki aircond kereta toyota camry kat belakang tu,nak baiki,servis apapun dengan rujuk panduan dari pengeluar boleh jadi like pro…Jangan cuba2 @try and error.. Simtomnya sama macam immobiliser active atau masalah side stand sensor..Kalau main try n error abis barai.

Pulok tu bukan senang nak ambik duit dalam poket orang dengan cara yg dibenarkan syarak’..Kalau aircond kereta,woyar2 ke,dok bimbang mana kita.

-Kalau mesin basuh rosak rujuk panduan mesin basuh.

-kalau tv rosak rujuk panduan yg disediakan pengeluar untuk servis centre bertauliah.

-Kalau manusia rosak kene rujuk panduan yg disediakan pengeluarnya iaitu Alquran dan hadis..
Dok leh tukor bimbor..

Beki aircond kereta,wiring elektrikal?
Nanti abg jang sharing kenapa kami baik pulih Aircond Kereta menggunakan panduan pengeluar dan akibat jika skip langkah ini.Baru dia ‘Pakar Aircond’ @ like a authorised servis centre dan baikpulih baru ikut specs pengeluar kenderaan..

 

Jangan sia2 kan kepercayaan orang ramai ke kita..

Alhamdulillah lesa belaka dah.. bunyi crank start pung gagah macam baru.. Projek hok tertangguh selesai dengan bergaya.Mitok maaf owner lambak sikek.. Kalu honda cup c70 20 minit siap kita buat..

#msautoaircond
#chendering
#kualaterengganu
#baikiaircondkeretachenderingkualaterengganu
#sekmandilanjang

SERVIS DAN BAIKI AIRCOND KERETA BINTANG 3 BIG BOH USTAZ AZHAR IDRUS

SERVIS DAN BAIKI AIRCOND KERETA BINTANG 3 BIG BOH USTAZ AZHAR IDRUS

Kali ni servis aircond kereta bintang tiga big boh Ustaz Azhar pulok. Bila masuk servis di Ms Auto abih bende lah kita tolong check. Ishh dok boleh dah gini ustaz,Kang jadi bende tengah jalan susah kita. Ejas bagi comel selalulah. Masalah aircond selesai dah kita tolong check hok lain skali.

 

Mercs B170 steering rack problem,door auto lock problem dan sekali tuning ECU kami buat.

Terima kasih Mbong juragang dan Zuan Halfcut Pulau musang bagi special price dan trade in sparepart untuk big boh.

 

Dang jugok ambe tanya Ustaz Azhar,kereta ni dengan Golf Gti mana sedak ustaz?

Hah mbeng sedak kereta Golf lah Lepong Lepong dang direct shift gear.Tapi sakit kepala kene masalah sensor sokmo.Sensor pulok gegor harga.

Baik paka hok ninglah dok sakit kepala.Mmm dok jadi lah abg Jang nak ambik kereta Golf Gti dah ustaz cerita gitu.Ingat bulan depan nak gi tengok mk6..haha

Spare part kereta Merc ustaz order k.L,lambat sikit lah nak ke siap.Minta maaf banyok ustaz abih ejas dah wak derah.

Ada satu lagi masalah yg kami check mentol signal belakang dok menyala.Bagi anda yang guna kereta continental Bmw,Merc dan lain2 mungkin tahu hal ni. Mentol lampu yg terbakar kene ganti dengan yang sama value dengan asal.Label Voltage anda tengok memang sama 12v, nilai kuasa mentol (watt) pun anda kene guna sama dengan yang asal. Kalau abaikan value watt ECU computer akan naik error dan bagi kereta Merc B170 ning blinking masa on turn signal kadang2 jadi gila dan ECU status error.

Kereta conti memang gini..Ecu dia centralized abih dengan dengan sistem walaupun mentol kecik jer.Dok leh buat lebih kurang.Nanti abg jang cari gambo dan update sini.Nok derah bekpun lewat doh.Esok kerja lagi nak bantu pelanggan hok mari ada masalah aircond kereta.Jumpa lagi ye,nanti sambung artikel ning.

 

Assalamualaikum.

Basuh sekali bagi kilat sebelum hantar

#Msautoaircondservice
#uai #serviceaircondkeretachenderingkualaterengganu