Bila jalan sejuk, bila berhenti sejuk. Apa masalah aircond van ni

Siapa yang ada masalah macam ni?

Aircond keretapi 18 seater placer X, tubik masuk hospital 2,3 kali tapi aircond molek. Masalah hanya bila on aircond tempeture naik, x boleh laju, rpm 4k keatas jadi over tempeture.Bila off aircond ok. Siap dah tambah kipas masalah masih sama.

Macam Abg Jang pesan sebelum ni, dok perlu tambah kipas kalau sistem aircond ok. Ingineer design sistem ok dah, selesaikan masalah tu dengan cari masalah..

  • Running enjin 1jam ,radiator tempeture normal
  • check aircond pressure ok
  • check in dash temp ok
  • radiator temp ok

Ok buat temujanji dulu untuk proses rawatan. Owner lorak nak naik K.L .Hati2 lah memandu,jangan biar lama masalah macang ni. Kang keluar kos tinggi lagi.

Head crack bukan,waterpump bukan.Ada yang nak tahu ke masalah Van 18 seater ni? Kang letih cerita orang x nak tahu.

Kalau ada komen nak tahu, nanti kami siapkan artikel ni.

Pemeriksaan percuma

Walaupun pemeriksaan percuma,kami cuci jer filter.Teruk benor lama x cuci

 

 

Radiator temp ok..

 

 

 

Leave a Comment