Masalah aircond kereta juga ada pengalaman mengerikan. Ramai yang bertanya secara Online kepada  Abg Jang. Berdasarkan simtom2 yang diberikan masalah aircond kereta tiba2 tak sejuk ni kami hanya dapat berikan andaian awal berdasarkan masklumat yang diberi.

Untuk kesan lebih tepat perlu buat pemeriksaan secara Live macam kereta wira ning. Walaupun kereta sama ada juga masalah atau punca berlainan.

Masalah pendawaian/elektrikal ni jangan ambik mudah ye, jangan tunggu sampai kereta hangus dulu.. Petanda awal yang muncul jangan tanguh – tanguh.
Antaranya.
-Blower aircond ada bunyi pelik..
-Ada aksesori lain dalam kereta tiba2 dok berfungsi
-Ada aksesori hidup sendiri, x boleh off
-Bateri tiba2 rosak/kong
-Ada bau hangit.
Kebanyakkan kes yang berlaku disebabkan sebab Human Error. Alhamdulillah owner kereta proton wira ni tersedar dan cepat2 hantar untuk pemeriksaan.
Jangan buat biaser biaser.. Kes pertama kereta tempatan untuk tahun 2021, masalah wiring dan kereta hampir terbakar. Safety fuse totaly failed.
Tahun lepas banyak Bmw, mercedes lapu kacang kes gini. Beli merc secondhand, belakang dashboard penuh serbuk pemadam api
Esok khamis dah, mungkin x sempat siap lagi proses bedah dan ganti urat saraf baru. Terima kasih owner wira sebab sabar menunggu dan faham masalah yang berlaku.

Boleh singgah untuk pemeriksaan percuma. Barulah masalah sebenar boleh dikenalpasti dan budjet/kos baiki boleh dibuat.

Jom follow tiktok kami..