AIRCOND KERETA PERODUA AXIA BARU BAIKI KEJAP SEJUK KEJAP TAK SEJUK LEPAS.

 

Bercuti di kuala terengganu sempena cuti sekolah. Aircond kereta perodua axia ni masalah sekejap sejuk,sekejap tak sejuk. Akak ni maklum baru je baiki aircond tempoh hari.

 

Dari Nogori Somilan, sampai kuala ganu aircond keto akak kojap sojuk, kojap tak sojuk.

Akak baru je baiki aircond ni dik.Baru je ditukar apa magnet compressor ko apo orang panggil eh.

 

Tak apa kak bagi kami check dulu.Pemeriksaan percuma jer

-Pressure ok

-electrical ok

-angin ok

-Ooo,ni clutch set ada sikit salah pasang..

 

Lama tak nak baiki ni dik.. akak dah nak balik soromban dah.

Dalam sojam siap akak eh, akak nak drive balik 9 jam..

 

Baiki lah dik. Tak tahan akak nak balik nanti panah dlm kereto.

 

Ada artikel pasal clutch set ni kat web ms auto nanti abg jang update semula.,x jumpa cari tadi.. bahagian artikel di www.msauto.my

 

Torima kasih akak yo singgoh kodai kami..semoga solamat sompai ko soromban eh..

Botul ke dok abg jang kecek tadi.. hehe.belajar x habis lagi kecek nogori ni.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment